Dominion Voting System l-a dat în judecată pe avocatul fostului președinte Donald Trump, acuzându-l de defăimare în ceea ce a numit “marea minciună”, cu privire la campania de defăimare a procesului electoral.

Compania a inițiat procese și împotriva avocatei Sidney Powell, pe care a acuzat-o și că a făcut afirmații false la adresa companiei. Powell ar fi spus că firma a fost implicată în furtul voturilor de la alegerile prezidențiale din 2020, când Donald Trump a pierdut în fața lui Joe Biden.

Trump și aliații săi au negat timp de două luni înfrângerea sa electorală și au susținut fără dovezi că a fost rezultatul unei fraude electorale pe scară largă.

Dominion solicită despăgubiri de 1,3 miliarde de dolari de la fostul primar din New York, susținând în proces că “el și aliații săi au fabricat o mare minciună, care a devenit virală și a făcut milioane de oameni să creadă că Dominion le-a furat voturile  și a stabilit rezultatul alegerilor”. Dominion a declarat că a intentat procesul “pentru a-și curăța numele”.

Un grup de avocați proeminenți a solicitat săptămâna trecută sistemului judiciar din New York să-i suspende licența lui Giuliani pentru că a adus acuzații false în procesele de după alegeri și pentru faptul că i-a îndemnat la revoltă pe susținătorii lui Trump cu puțin timp înainte de asaltarea Capitoliului SUA pe 6 ianuarie.

 Avocatul lui Giuliani, Robert Costello, nu a oferit comentarii.

Sursă: Reuters  

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday