Spre comparație, în prognoza din luna decembrie 2020, Rezerva Federală (Fed) anticipa o creștere economică de 4,2% pentru 2021, și o rată a șomajului de 5%. 

Previziunile au fost îmbunătățite după ce Administrația Biden a adoptat planul de 1.900 de miliarde de dolari pentru relansarea economiei. Analiștii se așteaptă ca miliardele de dolari injectate de guvern să consolideze afacerile și să stimuleze ocuparea forței de muncă.

Îmbunătățirea perspectivelor economice ale Fed nu a modificat imediat așteptările factorilor de decizie cu privire la ratele dobânzii. Șapte din 18 oficiali se așteaptă acum să crească ratele în 2023, comparativ cu cinci, în decembrie. 

În raportul dat presei, banca centrală a mai spus că va continua să cumpere obligațiuni de 120 de miliarde de dolari lunar, pentru a menține scăzut costul îndatorării pe termen lung.

În februarie, președintele Rezervei Federale spunea că șomajul este mult mai mare decât arătau cifrele oficiale și solicita un efort național pentru crearea de locuri de muncă, comparând situația cu reintegrarea soldaților întorși din Al Doilea Război Mondial.

Surse alternative: Reuters, Raport Fed.

Sursa foto: Dmitry Demidko//Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday