Este prima majorare decisă de instituția condusă de Jerome Powell, după doi ani de pandemie în care indicatorul s-a situat aproape de zero, pentru a sprijini relansarea economică. În urma deciziei, rata se va situa între +0,25% și +0,5%.

“Invadarea Ucrainei de către Rusia cauzează dificultăți umane și economice imense. Implicațiile pentru economia SUA sunt extrem de incerte, dar pe termen scurt este posibil ca invazia și evenimentele conexe să creeze o presiune suplimentară ascendentă asupra inflației și să afecteze activitatea economică”, potrivit Fed, care adaugă că majorarea de astăzi este “adecvată” pentru reducerea inflației ajunse la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani (+7,9%).

Instituția se așteaptă ca inflația la final de an să fie de +4,3%, mult peste ținta de 2% asumată inițial, creșterea economică de +2,8% și șomajul de +3,5%.

Surse alternative: Washington Post, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday