Oficialii Rezervei Federale au decis majorarea dobânzii de referință pentru a doua oară în acest an și estimează patru creșteri în total, în 2018, în condițiile în care șomajul a scăzut și inflația a depășit ținta mai repede decât se preconiza, potrivit Bloomberg.

Așa-numitul “punctaj” dat publicității miercuri a arătat că opt oficiali ai Fed așteaptă patru sau mai multe creșteri ale ratei dobânzii cu 0,25 puncte procentuale în 2018, comparativ cu șapte oficiali care previzionau acest lucru în martie. Numărul celor care prevăd trei sau mai puține creșteri a scăzut la șapte, de la opt. Estimarea medie prevede trei creșteri a ratei dobânzii în 2019, necesare pentru a ajunge la nivelul la care oficialii consideră că politica nici nu va stimula și nici nu va restrânge economia.

The Federal Open Market Committee a indicat că, deși accelerează ritmul de creștere a dobânzii de referință a accelerat, economia ar trebui să crească în continuare. “Comitetul se așteaptă ca creșterile treptate în intervalul țintă pentru rata fondurilor federale să fie în concordanță cu extinderea susținută a activității economice, cu condițiile puternice ale pieței muncii și cu inflația în apropierea obiectivului simetric al comitetului de 2% pe termen mediu”, după o întâlnire de la Washington.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday