SUA. Restaurantele din New York City își vor reîncepe activitatea în interior pe 30 septembrie la 25% din capacitate.

Anunțul a fost făcut de guvernatorul Andrew M. Cuomo. New York Times scrie însă că, deși măsura este benefică pentru industrie, redeschiderea parțială probabil nu va fi suficientă pentru a salva unele restaurante, afectate de impactul pandemiei, dar și de criza economică și de reticența multor americani de a socializa.

Măsura a fost luată în contextul în care rata de infectare a rămas la mai puțin de 1% timp de mai mult de o lună. Conform planului guvernatorului, restaurantelor li se va permite să folosească un sfert din mesele disponibile. Firmele au fost încântate de anunț și unele susțin că vor angaja o parte din personalul care a fost disponibilizat. 

„Cu capacitate de 25% în interior, plus cea din aer liber, pot angaja înapoi 50% din personal”, a spus Jean-Georges Vongerichten, celebrul bucătar al cărui restaurant „Jean-Georges”, se află în Columbus Circle.

Există însă și o serie de îngrijorări cu privire la evoluția pandemiei, mai ales luând în considerare că potrivit oficialilor, 10% dintre focarele din zonă au fost asociate întâlnirilor la restaurant.

Sursă: New York Times

Sursă foto: Luca Bravo/Unsplash

Folosim cookies