Anunțul a fost făcut de guvernatorul Andrew M. Cuomo. New York Times scrie însă că, deși măsura este benefică pentru industrie, redeschiderea parțială probabil nu va fi suficientă pentru a salva unele restaurante, afectate de impactul pandemiei, dar și de criza economică și de reticența multor americani de a socializa.

Măsura a fost luată în contextul în care rata de infectare a rămas la mai puțin de 1% timp de mai mult de o lună. Conform planului guvernatorului, restaurantelor li se va permite să folosească un sfert din mesele disponibile. Firmele au fost încântate de anunț și unele susțin că vor angaja o parte din personalul care a fost disponibilizat. 

„Cu capacitate de 25% în interior, plus cea din aer liber, pot angaja înapoi 50% din personal”, a spus Jean-Georges Vongerichten, celebrul bucătar al cărui restaurant „Jean-Georges”, se află în Columbus Circle.

Există însă și o serie de îngrijorări cu privire la evoluția pandemiei, mai ales luând în considerare că potrivit oficialilor, 10% dintre focarele din zonă au fost asociate întâlnirilor la restaurant.

Sursă: New York Times

Sursă foto: Luca Bravo/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday