SUA au înregistrat un număr record de 512.523 de cazuri zilnice noi marți, fiind de departe cel mai mare bilanț înregistrat de la începutul pandemiei, conform datelor Universității John Hopkins. Recordul anterior era de 294.015 cazuri, înregistrat pe data de 8 ianuarie 2021.

Bilanțul crescuse oricum după înmulțirea Omicron în toată țara, însă noile cifre duc media pe șapte zile a cazurilor din SUA la 267.000, potrivit unei analize New York Times. Aceasta depășește astfel valoarea maximă medie zilnică anterioară de 7 zile de 248.209 înregistrată pe 12 ianuarie.

Cu toate acestea, specialiștii subiniază că un rol important pentru acest bilanț îl joacă și alți factori, cum ar fi întârzierea raportării în weekendul de Crăciun. Multe centre de testare au fost probabil închise în timpul sărbătorilor, ceea ce înseamnă că unele rezultate ale testelor au fost raportate luni și marți. Este nevoie de câteva zile pentru a fi determinat dacă aceasta este cauza creșterii bruște a numărului de cazuri. Între timp, și în Europa, tot mai multe state înregistrează noi recorduri ale numărului de teste pozitive.

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday