ONG-ul specializat în incidente de securitate cibernetică K-12 Security a anunțat că a identificat în 2020 un număr record de 408 atacuri asupra școlilor (câte două pentru fiecare zi de școală), dar spune că în realitate, cel mai probabil sunt mult mai multe: ”Ne pregătim pentru o adevărată provocare în toamnă, odată cu noul an școlar. Nu avem dovezi că numărul incidentelor de securitate va scădea”, a declarat directorul executiv al K-12 Security.

Școlile și autoritățile locale sunt acum nevoite să aloce fonduri pentru mecanisme de protecție a datelor, precum și pentru corectarea vulnerabilităților. În statul Texas, o școală din districtul Live Oak a căzut victimă unui atac de tip ransomware și a plătit o sumă de bani (neprecizată) pentru a recâștiga accesul la datele furate. O altă școală din Broward, Florida, a refuzat să plătească 40 de milioane de dolari, iar datele furate de atacatori au fost publicate online.

Wall Street și investitori particulari care au împrumutat inspectoratele școlare cu circa 600 de miliarde de dolari, în obligațiuni, se tem acum pentru investițiile lor. Unitățile publice de învățământ, în care nu se folosește numerar, sunt o țintă ușoară pentru cei ce vor să fure date, bani sau pur și simplu să arate că sistemele online sunt vulnerabile, potrivit K-12. În general, este cunoscut faptul că sistemele de apărare ale școlilor sunt mult mai slabe, în comparație cu cele ale băncilor sau ale spitalelor.

Sursa: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday