Procurorul General al Statelor Unite a trimis o scrisoare Congresului în care informează cu privire la principalele concluzii ale investigației procurorului special Robert Mueller, referitoare la ingerințele ruse în alegerile prezidențiale din SUA. Mueller nu a găsit dovezi că Donald Trump sau asociați de-ai săi au conspirat cu Rusia, în timpul campaniei din 2016, anunță CNN.

„Ancheta condusă de procurorul special nu a ajuns la concluzia că campania lui Trump sau orice persoană asociată cu această campanie a conspirat sau s-a coordonat cu Rusia, în eforturile de a influența alegerile prezidențiale din 2016”,  declarat Procurorul General William Barr.

Totodată, Robert Mueller nu-l exonerează pe Trump de obstrucţionarea justiţiei, dar nici nu arată a comis vreo infracţiune. „Raportul a găsit dovezi de ambele părți ale întrebării” și „lasă nerezolvată ceea ce comisia specială consideră  drept probleme dificile de drept “, a scris Barr într-o scrisoare din patru pagini adresată Congresului cu privire la obstrucționarea justiției, citat de Bloomberg.

Reacția Casei Albe a venit la scurt timp. Consideră că raportul este „o exonerare totală și completă” a președintelui Donald Trump.

Procurorul special Robert Mueller ”nu îl exonerează în mod clar şi explicit pe preşedintele” Donald Trump în ancheta rusă, a declarat duminică preşedintele Comisiei Jurdiciare din cadrul Camerei Reprezentanţilor Jerry Nadler, care a primit o scrisoare în care secretarul Justiţiei Bill Barr prezintă un rezumat al anchetei, relatează The Associated Press, citat de News.ro.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday