Anunțul a venit doar cu trei zile înainte ca președintele Donald Trump să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin la Helsinki, scrie Bloomberg.

Cei 12, membri ai GRU, o agenție de informații rusească, sunt acuzați că au furat numele de utilizator și parole ale voluntarilor în campania democrată a lui Hillary Clinton, inclusiv ale președintele său, John Podesta. De asemenea, au accesat și rețeaua de calculatoare a Comitetului Național Democrat.

Rusia a negat implicarea guvernului rus în atacurile cibernetice de dinaintea campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016. Procurorul general adjunct, Rod J. Rosenstein, a vorbit despre acuzațiile aduse de Departamentul de Justiție, în timp de președintele Donald Trump se întâlnește cu regina Marii Britanii, în Regatul Unit.

Procurorul special Robert S. Mueller a depus mai mult de 100 de acuzații penale împotriva a 32 de persoane și trei companii. Printre persoanele care au fost acuzate anterior sunt 14 ruși și trei asociați ai lui Trump care au pledat deja vinovat.

Documentul oficial poate fi consultat aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday