Un grup de procurori generali, atât democrați, cât și republicani, a lansat investigația după ce avertizorul de integritate Francis Haugen, care a lucrat pentru Meta (fosta companie Facebook), a dezvăluit că șefii ei erau conștienți de răul pe care-l produce Instagram asupra tinerilor. 

Haugen a spus în fața autorităților și a presei că Meta a constatat faptul că Instagram afectează mintal și emoțional adolescenții, provocând mai ales daune asupra imaginii și stimei de sine.

Ancheta procurorilor va urmări dacă prin acest comportament, Meta a încălcat drepturile de protecție ale consumatorilor produsului său (utilizatorilor Instagram) și i-a pus în pericol pe aceștia: “De prea mult timp, Meta a ignorat daunele pe care Instagram le produce asupra sănătății mintale a copiilor noștri”, a spus prim-procurorul statului California. Din coaliție mai fac parte Florida, New Jersey, Kentucky, Massachusetts, Nebraska, Tennessee și Vermont.

În septembrie, Meta a anunțat că renunță la dezvoltarea unei versiuni a Instagram dedicate adolescenților, iar tot atunci a introdus o funcție de ascundere a numerelor de aprecieri la postări. Compania a susținut că acestea sunt doar două dintre eforturile pe care le va mai lua pentru protejarea utilizatorilor săi.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday