Procurorii spun că Donald Trump însuși a fost cel care a ordonat ștergerea înregistrărilor, pentru a ascunde filmările în care dosarele cu documente clasificate erau mutate.

Procurorul special desemnat pentru această anchetă, Jack Smith, a depus trei noi acuzații penale împotriva lui Trump, ridicând totalul capetelor de acuzare la 40. Totodată, unul dintre angajații lui Trump de la Mar-a-Lago, Carlos De Oliveira, a fost acuzat de conspirație pentru a obstrucționarea justiției. Acesta a fost audiat inițial de FBI și a declarat că nu știe nimic despre documentele clasificate depozitate la proprietatea din Florida, dar investigatorii au aflat că acesta i-a mărturisit unui alt angajat că “șeful a vrut să fie șterse înregistrările camerelor de securitate”. Acest lucru s-a întâmplat după ce Trump fusese citat de procurori în ancheta privind documentele secrete, care deja începuse, iar fostul președinte știa acest lucru.

Reacția lui Trump la noile acuzații a venit printr-un comunicat al biroului său de campanie, în care se arată că “nu este vorba de altceva decât de o încercare continuă, disperată și agitată a familiei Biden-Crime și a Departamentului lor de Justiție de a-l hărțui pe președintele Trump și pe apropiații acestuia”.

Trump a pledat nevinovat luna trecută, în momentul în care a fost pus sub acuzare pentru infracțiuni la legea privind informațiile clasificate. Acuzațiile nu au afectat campania lui Trump pentru nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidențiale de anul viitor. Dimpotrivă, avantajul său în fața lui Ron DeSantis a crescut. De la o intenție de vot în rândurile alegătorilor republicani de 44% înainte de punerea sub acuzare, acum Trump are 49% și pare a se îndrepta cu pași siguri spre o câștigarea alegerilor interne. Procesul său de la New York, referitor la banii de campanie din 2016, va începe în martie 2024, iar în mai 2024 va începe cel din Florida, referitor la documentele secrete. La vremea respectivă nominalizarea republicană pentru alegerile prezindențiale ar putea fi deja decisă.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday