Primarul New York-ului și-a justificat decizia prin faptul că orașul trece ”printr-un eveniment meteorologic istoric”. Acesta a făcut apel la populație să nu iasă afară din case și să permită serviciilor de intervenție să își facă treaba. Ulterior, autoritățile au anunțat prin sistemul național de alertare că circulația tuturor autoturismelor neesențiale este interzisă până la ora locală 5. Nu se mai circulă nici pe liniile de metrou, iar călătorii care încă se mai aflau în stații au fost evacuați.

Și guvernatorul statului New Jersey a declarat starea de urgență din cauza furtunilor și inundațiilor rămase în urma Ida, iar întreg sistemul național de transport feroviar și-a suspendat activitatea. Aceeași decizie a fost luată pentru mai multe ore și de principalul aeroport al statului.

Serviciul american de Meteorologie a emis deja cinci alerte de inundații, pentru teritorii cuprinse între vestul Philadelphiei și nordul New Jersey. Tornade s-au format și în Pennsylvania. La câteva zile după ce Ida a lovit Mississippi și Louisiana, sunt peste un milion de americani care încă nu au energie electrică.

Surse alternative: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday