Primii patru turişti spaţiali au revenit pe Terra (în Atlantic, în largul coastei Floridei) după trei zile în spaţiu, astfel că misiunea Inspiration4 realizată de SpaceX este considerată începutul unei noi ere a călătoriilor spațiale pentru oamenii obișnuiți, care nu sunt astronauți. “A fost o călătorie deosebită pentru noi. Abia începem”, a spus miliardarul Jared Isaacman, membru al echipajului și finanțatorul călătoriei.

La intrarea în atmosferă, exteriorul capsulei Crew Dragon a atins temperaturi de 1.900 de grade Celsius. În timpul misiunii, aceasta a zburat în jurul Pământului cu o viteză medie de 27 de mii de km/h.

Echipajul Inspiration4 a fost format din două femei și doi bărbați. Deși cei patru membri au fost antrenați cinci luni pentru această misiune, niciunul nu a avut competențe de astronaut, întreaga misiune fiind monitorizată și controlată de la sol și de sistemele automate de navigare ale capsulei.

Deschisă de Virgin Galactic, în iulie anul acesta, cursa pentru turiști spațiali se va intensifica în perioada următoare. Virgin estimează că va face de anul viitor zboruri frecvente pe orbita joasă (la sub 100 de kilometri altitudine) și vinde deja bilete la un preț de 450 de mii de dolari bucata. Compania estimează că într-un viitor apropiat prețul unui bilet va coborî undeva între 250 de mii și 200 de mii de dolari.

Foto: Twitter SpaceX

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday