Potrivit datelor preliminare din ratinguri, 28,7 milioane de persoane au vizionat dezbaterea (pe posturile ABC, CBS, NBC și Fox), sub cei aproximativ 45 de milioane de telespectatori de la dezbaterea Trump-Clinton în 2016. Datele de la celelalte posturi vor fi disponibile ulterior, notează Reuters.

Primele cifre sugerează că numărul total se va situa cu mult sub recordul de 84 de milioane (pe toate posturile) pentru prima dezbatere Trump-Clinton din 2016, cifră considerată atunci „un fenomen rar” într-o epocă a streamingului digital.

Reuters caracterizează dezbaterea dintre președintele Trump și Joe Biden drept „haotică”. BBC scrie că cei doi candidați s-au întrerupt reciproc în nenumărate rânduri. CNN relatează că după ce a fost întrerupt de Donald Trump, Joe Biden l-a numit „clovn”, „rasist” și „cel mai rău președinte pe care l-a avut vreodată America”. 

CNN mai remarcă faptul că Trump a vorbit despre fiul lui Biden, care a avut probleme cu dependența de droguri, dar că reacția candidatului democrat care și-a asumat problemele din familie ar putea crea o legătură între Biden și milioane de americani ale căror familii s-au confruntat cu dependența de droguri și alcool.

Candidații urmează să se întâlnească pentru alte două dezbateri pe 15 octombrie la Miami și pe 22 octombrie la Nashville.

Surse: Reuters, BBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday