În timpul audierii, înaltul oficial al Pentagonului, Ronald Moultrie, a spus că, “printr-o analiză detaliată”, majoritatea fenomenelor aeriene neidentificate pot fi explicate, însă există și situații care nu au putut fi clarificate.

În câteva cazuri au existat caracteristici de zbor sau semne distinctive pe care nu le-am putut identifica cu datele pe care le avem la dispoziție”, a spus Scott Bray, director adjunct al Serviciului de Informații Navale. “Acestea sunt, evident, cele care ne interesează cel mai mult.

Bray a subliniat, de asemenea, faptul că grupul operativ responsabil de OZN-uri nu deține nicio epavă sau indicii care să sugereze că obiectele ar avea origini extraterestre. El a spus că nu au avut loc ciocniri între obiectele neidentificate și aeronavele americane, dar a menționat că au existat cel puțin 11 cazuri în care coliziunile au fost evitate la limită. 

Directorul a mai menționat că numărul incidentelor raportate a crescut la aproximativ 400 de  anul trecut. El a spus că raportările sunt “frecvente și continue” și au loc adesea în zonele de antrenament militar sau alt spațiu aerian desemnat. Printre exemplele oferite de Bray se numără un “OZN sferic, care a trecut rapid pe lângă cabina aeronavei” unui pilot al Marinei în 2021.

Un alt videoclip surprinde un obiect triunghiular plutind în largul coastei de vest a SUA, văzut pe timp de noapte prin intermediul unor ochelari de vedere nocturnă. Bray a spus că aceste obiecte triunghiulare erau “sisteme aeriene fără pilot” și că aspectul lor a fost rezultatul trecerii luminii prin ochelarii de vedere pe timp de noapte înainte de a fi înregistrate de o cameră SLR.

Cu toate acestea, membrii Congresului și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că orice fenomen aerian inexplicabil ar putea fi o amenințare la adresa securității naționale. Rick Crawford, un republican din Arkansas, a spus că eșecul de a identifica potențialele amenințări este “echivalent cu un eșec informațional pe care cu siguranță dorim să-l evităm”. În cazul obiectelor a căror propulsie nu poate fi explicată, Bray a spus că SUA “nu au în vedere” eventuali inamici cu astfel de tehnologii.

Ultima audiere publică a Congresului privind OZN-urile a avut loc în anii 1960, înainte de desființarea “Project Blue Book”, un program al Forțelor Aeriene ale SUA care a investigat și analizat rapoartele despre OZN-uri. Proiectul s-a desfășurat între anii 1947-1969 și a fost desființat parțial deoarece s-a constatat că obiectele nu reprezintă o amenințare pentru securitatea națională, potrivit unei fișe informative a Forțelor Aeriene.

Surse: BBC, CBS News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday