Datele publicate de Biroul de Statistică au arătat că prețurile au crescut cu 0,6% în ultima lună față de luna precedentă, iar politicienii estimează că inflația va continua să crească în lunile următoare, mai ales în comparație cu 2020, când economia era afectată de restricțiile pandemice.

Analiștii apreciază că Rezerva Federală nu se va grăbi să intervină pentru a controla inflația, până ce piața muncii nu se va reechilibra, având în vedere că numărul locurilor de muncă este încă sub nivelul de anul trecut cu 7 milioane. Sâmbătă, secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că inflația ar putea încheia anul cu un avans de până la 3%, ceea ce analiștii apreciază a fi un nivel ridicat pentru Statele Unite, însă administrația Biden și Rezerva Federală spun că nu există încă motive de îngrijorare.

Reprezentanții Rezervei Federale și cei ai administrației de la Washington indică o serie de factori care ar determina creșterea temporară a prețurilor, precum cererea de bunuri și servicii de orice fel, de la bilete de avion la rezervări la restaurante, care crește din nou, pe măsură ce tot mai mulți oameni se vaccinează și sunt dornici să-și cheltuiască economiile acumulate în ultimul an. 

Sursa: The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday