Discursul său vine la două săptămâni după ceremonia de nominalizare a lui Amy Coney Barrett pentru postul de judecător rămas vacant la Curtea Supremă, eveniment pe care epidemiologul Anthony Fauci l-a descris drept „cu risc foarte mare de contaminare”. Ulterior, președintele a informat pe 2 octombrie, printr-un mesaj pe Twitter, că s-a infectat cu coronavirus, după care a fost internat pentru trei zile într-un spital militar.

Trump a transmis că procesul pentru dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirus a accelerat semnificativ: „Va dispărea coronavirusul, de fapt dispare” și a asigurat pe toată lumea că se simte grozav.

O altă declarație l-a vizat pe contracandidatul său la alegerile din noiembrie, Joe Biden, pe care l-a acuzat că „i-a trădat pe afro și latino-americani” și că ar dori să reducă finanțarea pentru poliție, pe fondul protestelor anti-rasism declanșate după moartea lui George Floyd. Trump a făcut apel la persoanele de culoare să susțină aplicarea legii.

Administrația de la Casa Albă a precizat că evenimentul nu este parte a campaniei electorale a președintelui, însă participanții au purtat șepci cu mesaje de susținere la adresa lui Trump. De altfel, pe parcursul discursului, șeful statului a declarat explicit că „scrutinul aceste este singurul cu adevărat important din istoria SUA. Mergeți și votați, vă iubesc!”

Discursul integral al președintelui:

Sursă alternativă: CBS News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday