Președintele american a mai precizat, în cadrul unui interviu pentru ABC News, că el și soția sa, Jill Biden, vor să-și sporească imunitatea anti-Covid, “pentru a se simți confortabil”. Programul de administrare a rapelului cu a treia doză urmează să înceapă pe 20 septembrie, în SUA.

Programul americanilor a fost lansat chiar dacă milioane de americani nu au fost încă imunizați și în ciuda problemelor de aprovizionare cu ser anti-Covid a statelor sărace. Joe Biden a declarat că “America a furnizat mai mult pentru restul lumii decât restul lumii împreună”. Statele Unite și-au luat angajamentul că vor dona în continuare o jumătate de miliard de doze doar în prima jumătate a anului viitor și că vor încuraja oamenii să se vaccineze.

Părerile sunt împărțite printre experți în sănătate, în legătură cu planurile americanilor de a vaccina din nou persoanele care au primit schema inițială în urmă cu cel puțin opt luni. Unii afirmă că inocularea în două doze s-a dovedit deja extrem de eficientă împotriva formelor severe de Covid-19. De asemenea, și Organizația Mondială a Sănătății a condamnat decizia SUA. Însă alți oficiali americani au declarat că planul de a distribui cea de-a treia doză de vaccin va consolida protecția populației, pe fondul variantei Delta.

Persoanele care au primit vaccinul Johnson&Johnson, cu doză unică, vor avea, de asemenea, nevoie o doză suplimentară, potrivit experților, dar sunt așteptate mai multe date. Înainte de începerea oricărui program de rapel, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și un grup consultativ al Centrului pentru Prevenirea și Controlul al Bolilor (CDC) ar trebui să evalueze siguranța și eficacitatea unei doze suplimentare.

Majoritatea spitalizărilor și deceselor din SUA, din ultimele săptămâni, au fost printre cei nevaccinați.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday