“Adresez apelul meu fiecărui guvernator, primar și lider local să mențină și să reintroducă purtarea obligatorie a măștilor de protecție. Vă rog, aceasta nu este un mesaj cu scop politic. Reintroduceți această măsură, în cazul în care aceasta a fost suspendată. Firmele ar trebui și ele să respecte această cerință, pentru angajații lor. Eșecul de a lua în serios acest virus este tocmai ceea ce ne-a adus în această situație”, a declarat Președintele Biden în cadrul unei declarații, la Casa Albă.

“Puneți-vă masca. Este o datorie patriotică. Este singurul mod în care ne putem întoarce la normal. Oamenii renunță la măsurile de precauție, ceea ce este un lucru foarte rău. Renunțăm de fapt la tot ce am câștigat cu greu până acum”, a adăugat președintele.

Joe Biden a menționat că, deși numărul de cazuri noi de Covid a scăzut semnificativ pe măsură ce milioane de americani s-au vaccinat, numărul de infectări a reînceput să crească, la fel și numărul deceselor, în unele state. Numai în ultima săptămână, rata de infectare a crescut cu aproximativ 16%, dar aceasta este a doua săptămână consecutivă de creștere.

În acest timp, viteza de vaccinare a urcat la o medie 2.7 milioane de persoane pe zi, 28% din populație primind până acum prima doză de vaccin, iar 16% fiind deja vaccinată și cu a doua. 

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday