În Nevada, sunt interzise adunările mai mari de 50 de persoane, iar proprietarii sălii închiriate pentru mitingul electoral riscă o amendă, pentru că și-au încălcat propria decizie de a nu permite adunări mai mari de 10 persoane.

A fost prima manifestație de acest fel pentru Trump din iunie.

Steve Sisolak, guvernatorul Nevadei, a scris pe Twitter că Trump „a încălcat ostentativ directivele pentru situația de urgență. Este o insultă pentru fiecare locuitor al Nevadei, care a urmat până acum toate măsurile de siguranță, a făcut sacrificii și a pus pe primul loc sănătatea aproapelui său”.

Trump a fost criticat și de contracandidatul său la alegerile din noiembrie, Joe Biden, care a spus: „Acest eveniment ne demonstrează, în continuare, că președintele nu ia în serios pandemia, nici nu are un plan să o stopeze”.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a emis un comunicat în care spune că „dacă zeci de mii de oameni se pot aduna să protesteze pe stradă, să meargă la cazinouri, putem să ne adunăm, în conformitate cu primul amendament, să îl ascultăm pe președinte”.

Sursa: The Guardian.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday