Anunțul a fost făcut de președintele SUA pe contul său de Twitter. Donald Trump i-a mulțumit lui Jim Mattis pentru serviciul său:

Generalul Jim Mattis se va retrage la sfârșitul lunii februarie, după doi ani în care a ocupat postul de secretar al apărării. În timpul mandatului lui Jim s-au făcut progrese uriașe, în special în ceea ce privește achiziționarea de noi echipamente de luptă.

Generalul Mattis a fost de mare ajutor pentru mine în obținerea aliaților și a ajutat la plata ponderii obligațiilor militare de către alte țări. Un nou secretar al Apărării va fi numit în curând. Îi mulțumesc foarte mult lui Jim pentru serviciul său!”, a notat Trump.

În scrisoarea sa de demisie, generalul Mattis și-a descris opiniile privind tratarea aliaților cu respect și folosirea tuturor instrumentelor puterii americane pentru a asigura apărarea comună. ,,Pentru că aveți dreptul să aveți un secretar de apărare a cărui viziune este mai bine aliniată cu a dumneavoastră cu privire la aceste și la alte subiecte, cred că este corect să mă retrag”, a scris Mattis potrivit BBC.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday