Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi (stânga) și vicepreședintele Mike Pence (centru), alături de Donald Trump

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, le-a transmis vineri într-o scrisoare colegilor deputați că a vorbit cu  Șeful Statului Major Interarme, generalul Mark A. Milley, despre menținerea în funcție a unui “președinte instabil” cu acces la butonul nuclear.

 “Trebuie să facem tot ce putem pentru a proteja poporul american de atacul său dezechilibrat asupra țării noastre și a democrației noastre”, a spus Pelosi.

Scrisoarea ei a venit la scurt timp după ce Trump a scris pe Twitter că nu va participa la inaugurarea președintelui Joe Biden, pe 20 ianuarie, încălcând astfel tradiția de lungă durată, simbol al unui transfer pașnic de putere.

Democrații privesc din ce în ce mai mult spre o procedură de punere sub acuzare a lui Donald Trump, în urma violențelor de la Capitoliu, dacă vicepreședintele Pence și oficialii cabinetului lui Trump nu îl scot din funcție în temeiul celui de-al 25-lea amendament care permite înlocuirea unui președinte ce nu mai este in opacitate de a-și îndeplini atribuțiile.

“Încă sperăm să aflăm cât mai curând posibil un răspuns pozitiv dacă el și Cabinetul își vor onora jurământul față de Constituție și poporul american”, a mai scris Nancy Pelosi. “Dacă președintele nu renunță la funcție de bună voie, Congresul va continua procedurile”, a mai completat ea. 

Amintim că Trump a promis un proces de tranziție ordonat, într-un mesaj video postat joi pe Twitter, spunând că “calmul trebuie restabilit”. Secretarul pentru educație, Betsy DeVos, și secretarul pentru transporturi, Elaine Chao, se numără printre ultimii oficiali ai administrației Trump care și-au anunțat demisiile în urma asaltului asupra Capitolului.

Sursa: Washington Post.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday