Din cele 813 miliarde de dolari solicitate, 773 de miliarde merg către Pentagon, care anul acesta a avut la dispoziție 778 de miliarde (după ce suma propusă de fostul președinte Trump a fost majorată în Congres). Biden propune o alocare record pentru cercetare și dezvoltare militară (130 de miliarde) și 40 de miliarde pentru programele de apărare ale FBI și Departamentului Energiei. De asemenea, bugetul ar urma să acopere o creștere salarială de 4,6% pentru militari.

Prioritățile Pentagonului pentru anul fiscal 2023 sunt construirea de nave, dezvoltarea capacităților în spațiu și a celor de detectare și avertizare împotriva rachetelor, precum și modernizarea “triadei” nucleare: submarine cu rachete balistice, bombardiere și rachete cu lansare de la sol.

Invazia rusă în Ucraina a determinat susținerea atât din partea democraților, cât și a republicanilor, pentru cheltuieli mai mari în Apărare, ambele părți fiind de părere că președintele rus Vladimir Putin reprezintă o amenințare tot mai mare pentru securitatea națională și politica externă a SUA.

Sursă: Reuters, Comunicatul Pentagonului

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday