Într-o conferință de presă, președintele american a declarat că, pe măsură ce centrele de vaccinare se închid, trebuie să mergem din comunitate în comunitate, din cartier în cartier, și, adesea, chiar din ușă în ușă, pentru a ajuta restul oamenilor să se protejeze de virus”. 

Biden a sugerat ca administrarea vaccinurilor să se poată face în farmacii, biserici, la festivaluri sau chiar la locul de muncă. Vom pune și mai mult accent pe vaccinarea în comunitatea voastră, aproape de casă, în mod convenabil într-o locație cu care sunteți deja familiarizați”, a mai spus el.

Experții susțin că acele comunități cu cele mai mici rate de vaccinare riscă să declanșeze focare de infectări, cauzate de varianta Delta, mai contagioasă, provenită din India. Tulpina a fost deja depistată în toate cele 50 de state și a devenit dominantă în cinci dintre acestea, inclusiv în California.

Se estimează că varianta Delta va deveni dominantă în toată țara în următoarele săptămâni. Persoanele nevaccinate prezintă cele mai mari riscuri în fața variantei. O analiză recentă Associated Press arată că aproape toate decesele asociate Covid din SUA au survenit în cazul celor nevaccinați.  

Aproximativ 55% din toți americanii sunt complet imunizați, arată datele CDC, dar ratele de vaccinare sunt în scădere. Deși peste trei milioane de americani au primit zilnic vaccinuri în aprilie, rata a scăzut în ultimele săptămâni, la un moment dat înregistrându-se doar 700 de mii de persoane vaccinate pe zi. 

În plus, un sondaj Washington Post – ABC News de săptămâna trecută a constatat că 29% dintre americani spun că cel mai probabil nu se vor vaccina.

Sursa: Business Insider.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday