Biden l-a lăudat pe șeful executiv al Intel, Pat Gelsinger, care a anunțat luna trecută o investiție de 20 de miliarde de dolari pentru două noi unități de fabricare a cipurilor, care vor fi construite la vest de Columbus, Ohio. Intel intenționează să investească 100 de miliarde de dolari în următorul deceniu pentru a construi o “mega fabrica” în Ohio, însă viteza cu care se vor derula investiția va depinde de subvenția oferită de SUA, a declarat Pat Gelsinger.

CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, care este aici în seara asta, mi-a spus că sunt gata să-și mărească investiția de la 20 de miliarde de dolari la 100 de miliarde de dolari. Aceasta ar fi una dintre cele mai mari investiții în producție din istoria Americii“, a spus Biden. ”Și tot ce așteaptă este ca tu (Congresul) să aprobi acest proiect de lege… Trimite-l la biroul meu. Îl voi semna”.

Legea ar ajuta SUA să concureze cu Taiwanul și Coreea de Sud, unde producătorii de cipuri Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. și Samsung, care domină piață, își desfășoară cea mai mare parte a operațiunilor.. 

Producătorii de cipuri și politicienii doresc să stimuleze producția de cipuri în SUA. Ponderea SUA în producția de cipuri a scăzut de la 37% în 1990, la 12% în prezent. Cipurile sunt cruciale nu doar pentru telefoanele mobile, companiile de internet și computerele, ci și pentru automobile și electrocasnice.

Sursa: Cnet

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday