Pentru prima dată, guvernul SUA se pregătește să prezinte în Congres, în această lună, un raport despre o serie de întâlniri neelucidate din ultimii ani ale piloților militari cu obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri). Deși raportul nu se așteaptă să confirme existența vieții extraterestre, simplul fapt că comunitatea de informații este pregătită să recunoască aceste incidente reprezintă o schimbare importantă în modul în care oficialii americani au tratat până acum acest fenomen. 

Potrivit CNN și NY Times, raportul nici nu confirmă, dar nici nu exclude posibilitatea ca acestea să fie nave spațiale extraterestre. În același timp, oficialii americani sunt preocupați și de posibilitatea ca aceste obiecte zburătoare să fie aparate de zbor aparținând altor state, așa cum ar fi Rusia și China. CNN notează că o astfel de concluzie ar fi mult mai supărătoare pentru că ar ridica o serie de potențiale probleme de securitate națională.

Guvernul SUA a fost mult timp reticent în a dezvălui orice informație legată de numeroasele obiecte zburătoare neidentificate întâlnite de piloții militari în spațiul aerian național, dar presiunea constantă din partea parlamentarilor a forțat acum Pentagonul și comunitatea americană de informații să recunoască că aceste întâlniri reprezintă o potențială amenințare la adresa securității, care pur și simplu nu poate fi explicată.

“Dar oricum ar fi, este preocupant, și dacă este vorba de activitate extraterestră și dacă un alt stat are capacități care depășesc cu mult orice avem noi capacitatea de a înțelege”, a declarat Michael Waltz, membru al Comitetului pentru Apărare al Camerei Reprezentanților.

Potrivit CNN, este aproape sigur că raportul va exclude posibilitatea ca obiectele zburătoare neidentificate să fie o tehnologie americană secretă.

Surse alternative: CNN, NY Times

Foto: US Navy

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday