Deanna Nolette, adjunctul poliției din Seattle (statul Washington) a declarat că a fost informată de faptul că un grup de protestatari a baricadat o porțiune din zona de est a orașului, mai exact Dealul Capitolului, informează CNN. Indivizi înarmați au instalat „puncte de verificare și legitimare” și le cer oamenilor care se mișcă în zonă să se legitimeze și restricționează accesul unor persoane în zonă.

De altfel, un reporter afiliat al postului de televiziune a relatat și el că zona respectivă a fost înconjurată de baricade, iar manifestanții o numesc „Zona Autonomă Capitol Hill”. Acesta a mai spus că poliția a părăsit sediul secției din cartier.

Adjunctul poliției din Seattle, Nolette, a susținut miercuri o conferință de presă, în cadrul căreia a condamnat situația: “Deși au un drept constituțional de a purta arme, nu există niciun drept legal pentru ca aceste arme să fie folosite pentru a intimida membrii comunității. Nimeni de la aceste puncte de control nu are autoritatea legală să ceară identificarea nimănui.” Ofițerul a precizat că va continua efortul de dialogare cu protestatarii.

Este neclar până la acest moment cine sunt acești protestatari. Oficiali ai orașului Seattle au declarat că nu sunt indicii că zona ocupată este coordonată de grupări activiste de stânga, sub umbrela Antifa.

Protestele masive din orașul Seattle au devenit motiv de ceartă pe Twitter între președintele Statelor Unite, Donald Trump, primarul orașului și guvernatorul statului Washington, ambii membri ai Partidului Democrat.

Donald Trump susține, într-un mesaj postat pe Twitter, că „teroriști domestici au pus stăpânire pe Seattle”, acuzând că „sunt conduși de democrații de stânga radicali”. Într-un alt tweet, Trump a spus că primarul orașului Seattle și guvernatorul statului Washington trebuie să „recupereze” orașul lor și că „acești anarhiști urâți trebuie opriți IMEDIAT”.

Primarul Durken i-a răspuns lui Trump cerându-i „să se întoarcă în buncăr”, o referire la momentul în care Serviciul Secret al SUA l-a mutat într-o secțiune subterană a Casei Albe, în timpul protestelor de luna trecută.

Guverntorul Inslee i-a cerut președintelui Trump să înceteze în a posta mesaje pe Twitter.

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday