Majoritatea celor care au renunțat la o slujbă lucrau în sectorul comerțului cu amănuntul, care deja se confruntă cu o criză de personal. Potrivit raportului Departamentului pentru Muncă, peste 9,3 milioane locuri de job-uri erau vacante la finalul lunii aprilie, cu 12% mai multe față de martie. Cele mai multe erau în domeniul alimentației și în HoReCa, sectoare care se redeschid după perioadele de restricții. În schimb, de la o lună la alta a scăzut numărul de locuri de muncă neocupate în domeniul educației, mineritului sau a exploatării forestiere.

După unii analiști, tot mai mulți angajați își reevaluează opțiunile și caută locuri de muncă mai bine plătite sau care oferă condiții de lucru mai bune. În acest sens, un studiu al Bank of America a arătat recent că angajații care și-au schimbat locul de muncă au obținut o creștere medie a salariului de 13%. Alți experți susțin că beneficiile guvernamentale, cum ar fi stimulentul de 1.400 de dolari pentru persoanele cu venituri mici, au determinat anumite persoane să renunțe la slujbe.

În ultimele săptămâni, companiile americane s-au plâns că se confruntă cu o lipsă severă de forță de muncă, în timp ce Camera de Comerț a descris situația drept o “urgență economică națională, o amenințare iminentă pentru fragila noastră redresare“. Din cauza lipsei de personal, serviciile de ride-sharing, de exemplu, și-au majorat tarifele pentru curse, în timp ce Asociația Farmaciștilor comunitari a transmis că patru din cinci farmacii care fac livrări s-au chinuit să țină pasul cu toate cererile.

Surse alternative: Business Insider, MarketWatch.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday