Cei peste o sută de angajați care au participat la manifestație cer să beneficieze de asistență medicală gratuită și de un sistem de sprijin pentru îngrijirea copiilor. De asemenea, solicită echipamente de protecție corespunzătoare și creșterea cu 2 dolari pe oră a sporului de risc. 

Protestatarii au început marșul din parcul Will Rogers din Beverly Hills având pancarte cu mesajul „Tax Bezos”. Los Angeles Times scrie că Amazon a dezvăluit săptămâna trecută că aproape 20 de mii dintre angajații săi din SUA au fost confirmați pozitiv sau au fost suspectați de infecție cu coronavirus. 

Presa americană scrie că demonstrația a fost sponsorizată de Congress of Essential Workers, organizație condusă de Chris Smalls, un fost manager de depozite Amazon. Smalls reclamă că a fost concediat în martie, după ce a dorit suspendarea activității în depozit în contextul pandemiei COVID-19.

Surse alternative: Los Angeles Times, Tech Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday