UPDATE: Potrivit CNN, care citează datele Johns Hopkins University,  în total miercuri s-au înregistrat în SUA 3.157 de decese provocate de coronavirus, cel mai mare număr raportat vreodată.

Știrea inițială, completată:

Statele Unite au stabilit miercuri două recorduri alarmante, numărul cazurilor noi de coronavirus depășind pentru prima dată 200 de mii într-o singură zi, iar cel al pacienților spitalizați 100 de mii.

Robert Redfield, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a declarat pentru The Washington Post că  vârful epidemiei ar putea fi încă înainte, și că numărul deceselor provocate de virus în SUA ar putea ajunge la 450 de mii până în februarie: Această iarnă ar putea fi „cel mai dificil moment din istoria sănătății publice a acestei națiuni”, a spus Redfield.

De la începutul pandemiei și până acum, SUA au înregistrat 279.865 de decese. Peste 14,3 milioane de americani s-au infectat, cei mai mulți în Texas și California.

Sursă alternativă: The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday