Spitalul Methodist din Houston și-a anunțat angajații că aceștia trebuie să se vaccineze anti-Covid până pe 7 iunie, devenind astfel prima autoritate sanitară din SUA care face obligatorie inocularea. 178 de muncitori din domeniul sanitar au refuzat vaccinarea, fapt ce a rezultat în suspendarea acestora, fără plată, timp de două săptămâni. În acest timp, 153 dintre aceștia au susținut în continuare că nu se vor vaccina și și-au dat demisia sau au fost concediați.

Potrivit Sky News, în decursul acestei luni, 117 angajați ai spitalului au dat în judecată instituția pentru impunerea obligativității vaccinării anti-Covid. Angajații au explicat că măsura luată de administrația spitalului este similară cu experimentele efectuate pe victimele din lagărele de concentrare ale naziștilor, din al Doilea Război Mondial. 

O judecătoare americană, Lynn Hughes, a respins cazul pe 12 iunie, declarând că o astfel de comparație este “condamnabilă”. Judecătoarea a precizat, de asemenea, că procesul intentat de angajați susține în mod fals că vaccinurile anti-Covid sunt experimentale și periculoase: Dacă angajații nu erau de acord cu regula vaccinării, puteau lucra în alt loc”.

Una dintre angajatele concediate este Jennifer Bridges, o asistentă de 39 de ani, care a fost și reclamanta în acest caz. Bridges a declarat că directorul spitalului a sunat-o în decursul zilei de marți pentru a o întreba dacă i-a fost administrat vaccinul, iar când aceasta a răspuns negativ, directorul i-a spus că este concediată.Sper că dacă vom câștiga acest caz la nivel federal, se vor crea legi pentru a proteja angajații ca să nu fie nevoiți să treacă prin așa ceva în orice alt loc din țară, a mai spus fosta asistentă. 

Și alte spitale din SUA, precum cele din statele Maryland, Pennsylvania și New York au adoptat decizia spitalului Houston Methodist de a impune angajaților vaccinarea. Inclusiv în Marea Britanie, îngrijitorii din căminele de bătrâni sunt nevoiți să se vaccineze, deoarece persoanele vârstnice fac parte din cea mai afectată grupă de risc în cazul infectării. 

Din cei peste 26 de mii de angajați ai lanțului Houston Methodist în tot Texasul, au fost deja complet imunizați 25 de mii, a declarat directorul executiv Marc Boom: Ați luat decizia corectă. Ați protejat astfel pacienții, colegii, familiile și comunitatea. Știința dovedește că vaccinurile nu doar că sunt sigure, ci necesare, dacă vrem să învingem virusul COVID-19”. 

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday