Intenția Departamentului Apărării al SUA este să unească informațiile tuturor structurilor militare și ale agențiilor de informații, înlocuind astfel Grupul operativ pentru fenomene aeriene neidentificate, care funcționa până acum în subordinea US Navy.

CNN observă că problema OZN-urilor a dat naștere inclusiv unor bătălii birocratice la Washington, sub presiunea Congresului de a se lămuri cât de serios trebuie tratate rapoartele referitoare la obectele zburătoare neidentificate, implicit și referitor la alocarea de fonduri pentru studierea acestui fenomen.

Secretarul adjunct al Apărării, Kathleen Hicks, împreună cu Comunitatea de Informații a SUA au ordonat înființarea “Grupului de identificare și sincronizare a managementului obiectelor aeropurtate” (AOIMSG). Potrivit unei declarații făcute de Hicks și unui comunicat al Pentagonului, acesta va standardiza procesul de raportare a incidentelor ce implică OZN-uri, va fi responsabil cu identificarea și reducerea lacunelor în capacitățile operaționale și de detectare, va analiza operațiunile, informațiile și datele de contrainformații, va recomanda politici și va identifica abordările pentru prevenirea sau atenuarea oricăror riscuri prezentate de obiectele de interes din aer, a scris Kathleen Hicks. 

Sursa: Departamentul Apărării al SUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday