Într-un comunicat de presă, Pentagonul a afirmat că din cauza cerințelor în evoluție, a conversiei crescute în cloud și a avansurilor din industrie, contractul JEDI Cloud nu mai satisface nevoile și trebuie înlocuit cu programul Joint Warfighter Cloud Capability, un nou contract cu mai mulți furnizori.

Departamentul Apărării a spus că intenționează să solicite propuneri de la Amazon și Microsoft, adăugând că aceștia sunt singurii furnizori de servicii cloud care îi pot satisface momentan cerințele, dar va continua să cerceteze piața pentru a vedea dacă și alte companii ar putea îndeplini specificațiile.

Acordul Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) a fost proiectat să modernizeze toate sistemele informatice ale forțelor armate americane într-un sistem gestionat de inteligența artificială (AI), în decursul a zece ani. Contractul în valoare totală de zece miliarde de dolari i-a fost atribuit companiei Microsoft în 2019, dar la o lună după atribuire, Amazon a intentat un proces la Curtea Federală. Argumentul invocat de compania lui Jeff Bezos a fost faptul că președintele de la acea vreme, Donald Trump, ar fi intervenit pentru Microsoft.

Într-o postare pe blog, Microsoft și-a arătat susținerea pentru decizia Pentagonului de e pune capăt programului și a afirmat că întregul proces tehnologic legat de sistemul de apărare a țării are nevoie de reformă.

Surse alternative: Blog Microsoft, CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday