Organizația Trump a fost amendată vineri cu 1,6 milioane de dolari, sancțiunea maximă posibilă, de un judecător din New York. Luna trecută, două entități din grup, Trump Corp și Trump Payroll Corp, au fost găsite vinovate pentru 17 infracțiuni, inclusiv fraudă fiscală și falsificarea documentelor financiare. Conform legii din New York, companiile pot fi amendate cu cel mult 1,6 milioane de dolari, o penalizare pe care Organizația Trump și-o poate permite cu ușurință.

Condamnare reprezintă un moment simbolic deoarece este prima sentință care se aproprie de fostul președinte Donald Trump, chiar dacă nicio persoană nu a fost condamnată la închisoare  în acest dosar.

Anul trecut, procurorii din Manhattan au anunțat punerea sub acuzare (fază a procesului penal) a Organizației Trump și a directorului său financiar, după trei ani de investigare a unor potențiale infracțiuni fiscale, după ce o curte cu jurați din New York a fost în prealabil consultată (în secret) dacă există suficiente dovezi pentru acest pas.

Surse: CNN, Reuters

Foto: Tommy Jeffers | Dreamstime 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday