Cercetătorii de la MissionGO, un furnizor de soluții de aviație fără pilot, în colaborare cu Nevada Donor Network, o organizație care se ocupă cu procedurile transplantului de organe, au anunțat că au efectuat cu succes două zboruri de testare care au transportat un organ și țesut uman prin intermediul dronelor. 

Primul zbor a transportat cornee de la Spitalul și Centrul Medical Southern Hills la Dignity Health – St. Rose Dominican. Al doilea zbor, care a livrat un rinichi dintr-un aeroport din deșertul Las Vegas și a marcat cel mai lung zbor de livrare a organelor din istoria Sistemelor de Aeronave fără Pilot (Unmanned Aircraft Systems-UAS). 

Utilizarea aeronavelor fără pilot într-un lanț de transport multimodal va reduce timpul dintre procesul efectiv de la donare și transplantul de organe către receptor, va reduce amprenta de carbon prin utilizarea aeronavelor electrice și va extinde eficiența achiziției de organe, salvând mai multe vieți. Majoritatea organelor donate în Las Vegas trebuie expediate în prezent destinatarilor din alte state, din cauza programelor limitate de transplant disponibile la nivel local. Așadar, subliniază compania, cel de-al doilea test de zbor al MissionGO a dezvăluit o posibilitate interesantă pentru viitorul transportului de organe în regiunea Las Vegas în mod particular. MissionGO are planificate teste de zbor suplimentare pentru sfârșitul acestui an și pe tot parcursul anului 2021.

Mai multe corporații importante implementează drone pentru livrare în Statele Unite. Administrația Federală a Aviației (FAA) a acordat recent companiei Amazon permisiunea de a începe livrările comenzilor cu drone, în timp ce Walmart experimentează livrarea de produse alimentare și de teste COVID-19, tot cu ajutorul dronelor.

O companie de asistență medicală din Carolina de Nord a folosit drone pentru a livra echipamente de protecție pentru personalul medical, iar UPS a livrat câteva rețete în Florida, tot cu dronele.

Surse alternative: MissionGO, Bussines Insider

Sursă foto: MissionGO

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday