Compania Entergy a confirmat că New Orleans este lipsit în totalitate de curent electric și a menționat că problema nu va fi rezolvată cel puțin până dimineață. Astfel, singura energie electrică din oraş provine de la generatoare. Pe lângă lipsa electricității, în statul Louisiana, o mare parte din populație a rămas și fără apă potabilă, din cauza unor avarii.

Furtuna a fost inițial clasificată în categoria 4 din 5, cu viteze ale vântului de 240 km/h, în momentul în care a lovit coasta statului Louisiana, dar ulterior a fost plasată în categoria 2, viteza vântului fiind în continuare de 175 km/h. Autoritățile au precizat că vor trimite echipe de salvatori pe teren doar în momentul în care vremea va permite acest lucru.

Președintele american Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Louisiana și a ordonat ca în zonă să fie trimise ajutoare: “Asistența poate include subvenții pentru locuințe temporare și reparații la locuințe, împrumuturi la prețuri reduse pentru a acoperi pierderile de proprietăți neasigurate și alte programe pentru a ajuta oamenii să-și revină după acest dezastru.”

Ida a lovit orașul la exact 16 ani de la Uraganul Katrina, care a ucis atunci 1.800 de oameni. Din 2005, s-au cheltuit miliarde de dolari pentru construirea de diguri de apărare împotriva inundațiilor. 

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday