Potrivit unei analize a Universității din Michigan, indicele care urmărește opinia consumatorilor americani cu privire la situația financiară a fiecăruia și economia generală, a scăzut în noiembrie la 66,8 puncte, cel mai slab nivel din ultimii zece ani, de la 71,7 puncte luna trecută. 

Economistul șef al Universității, Richard Curtin, spune că această scădere este influențată de creșterea prețurilor pentru bunuri și servicii, dar și de lipsa unor măsuri pentru a combate creșterea inflației. Curtin mai spune că dificultățile din această perioadă au fost amplificate și de lipsa de muncitori, șoferi, ospătari sau vânzători.

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, luna trecută prețul cărnii, cel al ouălor și al peștelui a crescut cu aproximativ 12%, cea mai rapidă creștere anuală din 1990. Președintele Joe Biden a declarat, cu privire la datele furnizate, că scăderea inflației a devenit “o prioritate absolută” pentru guvernul său.

Surse alternative: Forbes, Le Figaro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday