Tragedia a avut loc la a treia ediție a evenimentului anual Astroworld, un festival de muzică sold out la care au participat peste 50 de mii de persoane. 11 persoane au fost transportate la spital în stop cardio-respirator, iar opt dintre acestea au decedat. Alte 300 de persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, pentru tăieturi și vânătăi.

Mulțimea a început să se comprime spre partea din față a scenei, iar oamenii au început să intre în panică”, a declarat șeful pompierilor din Houston. Organizatorii au oprit concertul abia când a fost evident că multe persoane au fost rănite, însă numărul victimelor a copleșit rapid facilitățile medicale de la fața locului, a adăugat șeful pompierilor.

Cu câteva ore înainte, sute de oamenii au luat cu asalt perimetrul locului unde a avut loc concertul, dărâmând detectoarele de metale și o zonă de control de securitate pentru a intra la concert, ceea ce a creat o situație haotică pentru personalul de securitate și personalul evenimentului. Șeful pompierilor spune însă că cele două evenimente nu au legătură.

 

Surse: BBC News, CNN, ABC13.

Foto: Twitter/USRapDiscovery

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday