Aproximativ trei mii de barili de petrol (un baril are aproape 159 de litri) s-au răspândit pe o zonă de 33 de km pătrați, pe coasta Orange County. Scurgerea a fost provocată de o fisură în conducta de petrol a companiei Amplify Energy. Inclusiv porțiuni de plaje au fost acoperite de petrol. 

Experții consideră că este una dintre cele mai mari scurgeri de petrol din istoria recentă a statului California, potrivit Associated Press. Primarul va decide dacă declară stare de dezastru ecologic. Autoritățile încearcă acum să oprească răspândirea petrolului, iar scafandrii lucrează la fața locului pentru a determina modul în care a avut loc deversarea.

Fauna sălbatică moare. Este foarte trist“, a declarat Katrina Foley, supraveghetorul comitatului Orange. Ea a adăugat că există rapoarte despre animale moarte de-a lungul țărmului, iar Talbert Marsh, o rezervație ecologică din regiune, a suferit “pagube semnificative”.

Amplify Energy Corp din Houston, care deține trei platforme petroliere din zona respectivă, a precizat că a oprit operațiunile și și-a închis conducta sâmbătă, iar petrolul a fost aspirat. Huntington Beach, la 65 km sud de Los Angeles, este o plajă extrem de populară printre surferi. Pentru moment, toate plajele din zonă au fost închise, iar locuitorilor li s-a spus să nu se apropie de animalele afectate de deversare.

Michelle Steel, un reprezentant republican pentru o parte din zona afectată, i-a cerut președintelui Joe Biden să declare incidentul ca fiind dezastru național major, ceea ce ar permite alocarea de fonduri pentru a ajuta la operațiunile de curățare.

Surse: BBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday