Oficialii Departamentului Transporturilor din California spun că un flux de resturi de pe dealul de deasupra șoselei ”a copleșit infrastructura de drenaj și a erodat drumul, ducând la ruperea completă a unui segment respectiv (Highway 1)”, la aproximativ 24 kilometri sud de Big Sur, o porțiune muntoasă a coastei centrale a statului. Locul prăbușirii se află la aproximativ 1,6 kilometri sud de zona afectată de incendiile care au devastat statul vara trecută.

La sfârșitul săptămânii trecute, guvernatorul Californiei a declarat stare de urgență în două districte, evacuând mii de rezidenți din calea furtunilor și a riscului de alunecări de teren. 

În mai 2017 o altă porțiune a acestui drum s-a prăbușit după o aluviune masivă care a adus tone de roci și noroi pe o porțiune de 400 de metri, făcând drumul impracticabil timp de două luni.  

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday