Unii experți cred că a fost vorba despre asteroidul 2021 GW4, văzut pentru prima dată acum cinci zile de către astronomii de la Centrul Spațial Mount Lemmon din Arizona. Se estimează că a trecut la 15 mii de Km deasupra planetei, fiind considerat periculos de aproape de numeroși de sateliți ce orbitează în jurul Pământului, în condițiile în care cel mai apropiat de meteorit era la doar două mii de Km depărtare

Martorii spun că s-a auzit un sunet puternic în momentul în care a început să lumineze mai tare, semn că acela a fost momentul în care a intrat în atmosferă, spun analiștii. De mărimea unei mașini mici, asteroidul ar fi ars astfel în atmosfera Pământului. Deși a fost surprins la mai puțin de o cincime din distanța Pământului față de Lună, trecerea acestuia este considerată una dintre cei mai apropiate de planetă din ultimul timp. 

Alți experți consideră că obiectul ar putea fi doar o bucată din asteroid, în timp ce astronomul Jonathan McDowell de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică a spus că obiectul a fost doar o minge de foc obișnuită, care nu are nimic de-a face cu GW4. 

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday