31 de milioane de americani, dintr-un total de circa 328 de milioane, au fost vaccinați cu ambele doze necesare atingerii imunității, potrivit datelor agregate de Universitatea Johns Hopkins. SUA au atins o bornă importantă în combaterea pandemiei, la un an de la primul caz identificat, notează Business Insider. 

Americanii au autorizat până acum trei seruri: Pfizer/BioNTech, Moderna și Johnson&Johnson și sunt pe locul nouă în clasamentul statelor care au imunizat cel mai mare procent din populație, cu ambele doze. Pe primul loc se află Gibraltarul (46%), fiind urmat de Israel (42%) și Seychelles (25%).

Dat fiind parcursul campaniei de vaccinare, Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a transmis o nouă recomandare: cetățenii inoculați cu ambele doze se pot întâlni între ei, în spațiile închise, fără a mai purta mască.

Statele Unite sunt națiunea cea mai puternic afectată de SARS-Cov-2 și în privința persoanelor decedate: peste 525 de mii și-au pierdut viața în urma infectării.

Surse alternative: Business Insider, Universitatea Johns Hopkins.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday