Conform Universității Johns Hopkins, 750.056 de persoane au murit de Covid începând din februarie 2020, când a fost înregistrat primul deces pe teritoriul american, ceea ce reprezintă o medie de aproximativ 1.200 de vieți pierdute pe zi de la începutul celei mai mortale pandemii din istoria Americii.

  • SUA au înregistrat peste 8.585 de noi decese în ultima săptămână, însă cu mult sub recordul negativ de 23.415 decese într-o săptămână, la mijlocul lunii ianuarie.
  • Statele Unite au înregistrat mai multe decese de Covid decât orice alt stat din lume. 15% dintre decesele de la nivel mondial au fost în țara de pe continentul nord-american.
  • În septembrie, numărul deceselor provocate de Covid în SUA a ajuns la 675 de mii și l-a depășit pe cel al victimelor pandemiei de gripă spaniolă din 1918. Deși acest prag psihologic este important, comparația este totuși imperfectă, populația Statelor Unite fiind astăzi de trei ori mai mare.
  • În ultimele 20 de luni, SUA s-au confruntat cu mai multe valuri ale pandemiei. Decesele au scăzut în prima jumătate a acestui an, pe măsură ce vaccinurile au devenit disponibile pe scară largă, însă numărul acestora a crescut din nou și spitalele din unele state au fost din nou copleșite pe timpul verii, după ce varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului a devenit predominantă.
  • Decesele au scăzut constant de la începutul lunii septembrie, dar sunt încă cu mult peste nivelul din iulie, când aproximativ 1.500 de americani mureau pe săptămână, potrivit cifrelor CDC.
  • 78,3% dintre americanii cu vârsta de peste 12 ani au primit cel puțin o doză de vaccin, însă procentul diferă pe grupe de vârste. În timp ce peste 97% dintre persoanele vârstnice au fost imunizate, doar 60% dintre copii cu vârsta între 12 și 15 ani s-au vaccinat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday