Varianta Delta se răspândește rapid în rândul populației nevaccinate, ducând numărul de spitalizări în secțiile de pediatrie la 1.902, potrivit datelor Departamentului de Sănătate. În prezent, copiii reprezintă aproximativ 2,4% din totalul internărilor. Numărul de pacienți spitalizați cu Covid a crescut și în rândul altor categorii de vârstă (18-29, 30-39 și 40-49 de ani), conform datelor Centrului de Prevenire și Control al Bolilor.

Copiii sub 12 ani nu sunt eligibili pentru vaccinare, fiind astfel și mai vulnerabili la infectarea cu noua variantă extrem de transmisibilă. Creșterea cazurilor a produs tensiune între liderii conservatori și districtele locale cu privire la introducerea obligativității măștilor în școli, care trebuie să înceapă luna aceasta.

Ratele scăzute de vaccinare au permis apariția și înmulțirea focarelor variantei Delta, astfel a crescut numărul de cazuri în state unde procentul celor imunizați este mic. Puțin peste 50% din populația SUA este complet inoculată, potrivit CDC.

SUA au acum, în medie, aproximativ 129 de mii de cazuri noi de Covid pe zi – rată care s-a dublat în aproximativ două săptămâni, potrivit unui bilanț al Reuters, și o medie de 600 de decese – dublu față de rata observată la sfârșitul lunii iulie. De asemenea, numărul pacienților spitalizați este la un nivel maxim al ultimilor șase luni.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday