Agenția guvernamentală United States Bureau of Reclamation, care se ocupă cu administrarea bazinelor de apă din țară, a declarat pentru prima dată în istorie, “nivelul unu” de secetă. Rezervorul a scăzut astfel, după o secetă care a durat 20 de ani, la cel mai mic nivel din istoria sa de 91 de ani, iar lacul se află acum la doar 35% din capacitate. Organizația a precizat, totodată, că nivelul apei din rezervor va continua să scadă până la sfârșitul acestui an.

Lacul Mead furnizează apă pentru aproximativ 25 de milioane de oameni din Arizona, Nevada, California și Mexic, potrivit Serviciului Parcului Național și împreună cu lacul Powell asigură aprovizionarea cu apă potabilă și pentru irigații pentru numeroase comunități din regiune, inclusiv ferme rurale. Arizona și Nevada vor fi cele mai afectate, în special în domeniul agriculturii. Administratorii bazinului precizează că seceta nu va afecta momentan apa care alimentează locuințele.

Nivelul apei din Lacul Mead, format după construirea Barajului Hoover în 1930, a scăzut într-un ritm mai rapid decât au estimau experții, pe fondul secetei devastatoare și valurilor de căldură care au avut ca efect scăderea apei ce se scurge din Munții Stâncoși în fluviul Colorado.

Surse alternative: CNN, The Guardian.

Sursă foto: Daniel Ng | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday