Timp de aproximativ trei ore, medicul Anthony Fauci, care coordonează lupta anti-epidemică în SUA, și alți experți în domeniul sănătății au depus mărturie în fața unei comisii a Senatului despre măsurile luate de Administrația Trump pentru combaterea pandemiei și despre progresul țării privind relaxarea restricțiilor.

Toate acestea, în condițiile în care cel puțin 36 de state americane înregistrează o creștere a cazurilor de infectare cu coronavirus, comparativ cu săptămâna trecută.

Fauci a spus că este „foarte îngrijorat“ de creșterea cazurilor în unele părți ale Statelor Unite și a avertizat că SUA pot ajunge să aibă și o sută de mii de cazuri pe zi, având în vedere tendințele actuale. A subliniat în același timp importanța unor măsuri drastice luate de autorități pentru a opri răspândirea virusului.

El a spus că nu poate face o predicție exactă a numărului de cazuri și decese înregistrate înainte de sfârșitul pandemiei, dar a menționat că „va fi foarte deranjant, vă pot garanta asta”.

Surse alternative: CNN, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday