Exercițiul a fost efectuat cu succes la începutul săptămânii de Marina SUA. Acesta este parte a unor demonstrații militare care au scopul de a testa capacitatea laserelor în diferite împrejurări, precum apărarea flotei americane în cazul unui conflict cu nave de mici dimensiuni sau cu dispozitive controlate de la distanță.

Flotele din Golful Aden (Oceanul Indian) și din regiunile din jur se confruntă cu amenințări din ce în ce mai mari din partea ambarcațiunilor de dimensiuni mici, dar și a dispozitivelor controlate de la distanță, precum drone acvatice care transportă explozibil, un mecanism folosit cel mai des de gruparea rebelă Houthi (Yemen).

Arma cu laser a fost testată de marina americană pentru prima dată în mai 2020, tot de la bordul crucișătorului USS Portland, când a reușit să distrugă o dronă zburătoare care survola deasupra Pacificului. 

Serviciile maritime militare ale SUA au lucrat, de asemenea, la dezvoltarea unui alt sistem de arme laser, numit HELIOS (High-energy laser and integrated optical dazzler and surveillance), mai puțin puternic, care ar putea fi atașat distrugătoarelor americane din clasa Arleigh Burke. 

Marina a deschis recent în California un laborator, în care a investit peste 23 de milioane de dolari, care va servi drept unitate de testare pentru noile arme cu laser.

Surse alternative: Business Insider, Fox News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday