Dintre cei 366 de angajați ai Departamentului de Poliție din San Francisco care nu sunt vaccinați împotriva Covid, 193 au solicitat scutiri religioase pentru a evita să se imunizeze, potrivit Business Insider. Departamentul de Resurse Umane din San Francisco a transmis că cererile de scutire religioasă formulate de polițiștii respectivi au fost aprobate provizoriu. Departamentul a primit în total 296 de cereri de scutire religioasă, dintre care 193 au venit de la poliție. 

În iunie, San Francisco devenea primul oraș mare care a anunțat că va solicita ca aproximativ 35.000 de angajați ai sistemului public să fie vaccinați împotriva Covid, iar în caz contrar, riscă să-și piardă locurile de muncă.

Astfel, conform hotărârii autorităților locale, toți angajații din sistemul public trebuie să fie vaccinați până pe 13 octombrie. Cei care lucrează în locuri cu risc ridicat, cum ar fi închisorile sau căminele de îngrijire medicală, au avut termen până la 15 septembrie.

La sfârșitul lunii trecute, 88% dintre acești angajați erau deja vaccinați. Aproximativ 2% nu și-au raportat statutul de vaccinare și 10% au raportat că nu sunt vaccinați. În august, autoritățile locale au recomandat ca opt polițiști și șapte pompieri să fie suspendați, deoarece nu și-au dezvăluit statutul de vaccinare.

„Singura cale de ieșire din pandemie și de a ne proteja lucrătorii este să ne asigurăm că cât mai mulți oameni sunt vaccinați împotriva COVID-19. Daunele pe care pandemia le-a făcut comunităților noastre, sănătății și vieții de zi cu zi sunt acum posibil de prevenit”, a declarat Mawuli Tugbenyoh, șeful Departamentului de Resurse Umane.

Sursa: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday