UPDATE: Casa Albă confirmă informațiilor potrivit cărora președintele Trump va semna proiectul de lege așa cum a promis, dar arată că va lua și măsuri pentru a ocoli Congresul și va folosi fonduri militare pentru zidul de la granița dintre SUA și Mexic, scrie BBC.

Președintele își îndeplinește din nou promisiunea de a construi zidul, de a proteja frontiera și de a ne asigura țara”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, citată de BBC.

Președintele Donald Trump va semna un proiect de lege privind finanțarea bi-partizană și apoi va declara o urgență națională pentru a putea contrui zidul de la granița cu Mexicul, arată republicanul Mitch McConnell, citat de BBC și CNN.

Acest lucru i-ar permite lui Trump să folosească fonduri militare pentru construirea zidului. 

Vorbind din Senat, liderul majoritar a anunțat planul lui Trump chiar înainte de votul proiectului de lege de compromis.

Proiectul de lege ar împiedica o altă închidere a guvernului, dacă va trece de Congres și va fi aprobat de președinte, arată sursa citată. 

Președintele Donald Trump arăta, după o întâlnire cu liderii democrați și republicani la Casa Albă, că „ar putea declara starea de urgență națională pentru a ocoli Congresul american și a construi zidul la granița cu Mexic”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday